Leírás és Paraméterek
Zománcozott Kacsa-, Pulykasütő 2 az 1-ben.
Az edény rendkívül vastag anyagból készült, ezért kiváló a hőelosztása.
Felületét magas fényű, fokozottan kopásálló zománcréteggel látták el.
Ajánljuk különböző húsok, pl. pulyka, kacsa, csirke, malac, csülök, oldalas, halak sütéséhez,
de tökéletes választás rakott ételek, és kenyér sütéséhez is. Kemencében is használható.
Az edényben készült ételek külső része finom ropogós lesz, belül viszont lágy, és szaftos marad,
mert a fedő belsején található mintázaton a sütéskor képződő gőz kicsapódik, és visszacsöpög az ételre.
A fedő tepsinek is használható!
Így kell a kacsát megsütni – a kívül ropogós, belül omlós hús tuti receptje
Kacsát sütni sokkal egyszerűbb, mint azt a legtöbben gondolják. Csupán néhány trükk, és az eredmény tökéletes ünnepi vacsora. A recept különlegessége a mézes-balzsamecetes pác, amelytől gyönyörű fényes és ropogós külsőt kap a hús, ugyanakkor az íze nem lesz édes. A receptet bátran ajánljuk a karácsonyi menü főételének.
Az egészben sült kacsa hozzávalói:
1 egész kacsa
5 gerezd fokhagyma
1 citrom
ízlés szerint só
A kenéshez:
4 ek. méz
8 ek. balzsamecet
1 citrom kifacsart leve
Így kell megsütni a kacsát
A kacsát alaposan mosd meg kívül és belül is. Ha maradtak volna rajta tollak, pihék, mindenképpen tisztítsd le a húsról. A fokhagymát apróra vágd fel, vagy fokhagyma préssel nyomd át. A citromot alaposan mosd meg, majd vékony karikákra szeleteld. A kacsa sütése előtt a hús mindkét oldalát – hasát és hátát – késsel keresztben óvatosan vagdosd be. Sóval dörzsöld át kívül és belül is. A citromkarikákkal és a fokhagymával töltsd meg a kacsa belsejét. Ezt követően pedig fogd össze a combokat, és összetekert alufóliával rögzítsd.
Helyezd a húst egy zománcozott, jól záródó kacsasütőbe. Told a 175 fokra előmelegített sütőbe és 3 órán keresztül süsd szép pirosra. Az első óra leteltekor a kacsát fordítsd a hátára és alaposan kend meg a mézes-balzsamos páccal. Süsd tovább 40 percig, majd fordítsd vissza és a kacsa hasát is kenegesd meg a páccal. Ismét süsd a kacsát 40 percig, majd újra kend át a maradék páccal és hagyd szépen megpirulni még 40 perc sütés mellett.
A kacsa sütésének titka egy zománcozott, jól záródó kacsasütő, és a lassú, hosszú ideig, összesen 3 órán át tartó sütés, így kívül ropogós, belül omlós lesz a hús. Az elkészült kacsát párolt vagy sült zöldségekkel kínáld. A vegyes zöldségeket az utolsó 40 percben a kacsával együtt is megsütheted.