Leírás és Paraméterek
Hiába a jó kés, ha nincs jó vágódeszka !
Aki dolgozott már ide-oda csúszkáló, egyenetlen felületű vágódeszkán, az tudja, mekkora áldás egy olyan darab, amin nem kell az ujjunk levágásától rettegni. A jó deszka leginkább a méreten múlik, és a műanyag nem feltétlenül higiénikusabb a fánál. A vágódeszka egyik alapkövetelménye, hogy gyorsan és biztonsággal lehessen rajta dolgozni éles késsel. Ennek egyik legfontosabb biztosítéka a súly, minél nehezebb a deszkánk, annál nagyobb biztonságban van aprításkor a kés éle közelében levő kezünk.
A vágódeszkát ne tisztítsuk mosogatógépben, mert a magas vízhőmérséklet, és a vegyszerek tönkreteszik, deformálódni fog, valamint szervezetünknek sincs szüksége még több vegyszermaradványra, amit a gépben a fa magába szív.
Fertőtlenítés, szagtalanítás végett időnként ajánlatos sóval, citromlével bedörzsölni, majd 30-45 perc múlva forró vízzel leöblíteni. Vágódeszkánk minőségének megőrzése végett, ajánlatos rendszeres időközönként élelmiszerekhez engedélyezett olajjal kezelni.