Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.
Kategóriák / Termékek
Gyors szállítás, maximum 2 munkanap
Gyors szállítás, maximum 2 munkanap
Valós, azonnal elérhető raktárkészlet
Valós, azonnal elérhető raktárkészlet
Telefonon is rendelhető, 06 30 680 0399
Telefonon is rendelhető, 06 30 680 0399
Tescoma Delicia Rózsafánk, Gofri rosette készítő (630048)
6.980 Ft
Menny.:db

Tescoma Delicia Rózsafánk, Gofri rosette készítő (630048)

6.980 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron, azonnal szállítható!
Várható szállítás: 2025. április 04.

Leírás:
   Tescoma Delicia Rózsafánk, Gofri rosette készítő

Anyag:
   Szilikon, alumínium

Gyártó: Tescoma
Cikkszám: 630048

Leírás és Paraméterek

Kiválóan alkalmas rózsafánk, gofri rosette készítéséhez. A készlet 4 db pehely-, csillag-, szívecske- és virág alakú sütőformát, és 1 db hőálló markolatot tartalmaz.

Rózsafánk recept:
0,5 l tej
5 db tojás
3 evőkanál cukor
1 csipet só
1 késhegynyi szódabikarbóna
40 dkg finomliszt (szükség szerint)
5 dl olaj a sütéshez
2 evőkanál porcukor a szóráshoz

Rózsafánk elkészítése:
A tojásokat tálba ütjük, és összekeverjük a porcukorral.
Apránként hozzáadjuk a tejet, és annyi átszitált lisztet, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk, majd a sót és a szódabikarbónát is hozzákeverjük. A tésztát min. 30-60 percen keresztül pihentetjük.
Egy serpenyőbe olajat öntünk, felmelegítjük, a rózsafánk sütőformát belehelyezzük. Mikor már a sütőforma is felforrósodott, akkor a formát belemártjuk a tésztába, majd a forró olajba visszahelyezzük.
Figyeljünk oda, hogy ne merítsük teljesen bele a tésztába a formát, a tetején hagyjunk 2-3 mm-t tisztán, különben nem fog leválni a megsült fánk a sütőformáról.
A tészta hirtelen átsül (kb. 30 másodperc). A megsült fánkot az olajból kiemeljük és papírtörlőre tesszük.
Tálalás előtt ízlés szerint porcukorral, fahéjas cukorral, lekvárral ízesítjük.

Klasszikus gofri:
Hozzávalók: 2 tojás, 3 teáskanál cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 170 g fehér liszt, 300 ml tej.

A tojásokat, a vaníliás cukrot simára keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a tejet. A tésztának krémes állagúnak kell lennie. Vanília helyett más ízeket is lehet használni, például rumot, kakaót vagy apró csokoládé darabokat. A sült gofrit meggy, szeder, méz, tejszínhab, fagylalt, avokádó mellé tálalhatjuk.

Burgonya gofri fokhagymával:
Hozzávalók: 2 közepes méretű burgonya, 1 gerezd fokhagyma, egy kis hagyma, 1 tojás sárgája, 100 g fehér liszt, 100-150 ml tej, só, bors.

Reszeljük le a burgonyát egy apró lyukú reszelőn, adjunk hozzá fokhagymát és hagymát, hogy pürét kapjunk. Keverjük össze a felvert tojást és a lisztet. Fokozatosan adjon hozzá tejet, amíg az összetétele konzisztenssé nem válik, majd olajban megsütjük.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.