Leírás és Paraméterek
Öntöttvas edények / Egy életre szóló együttműködés...
Az öntöttvas serpenyőben készített ételek íze utánozhatatlan,
amit – nem túlzás – csak ez az edény tud produkálni.
Használatba vétel előtt be kell avatnunk a serpenyőt! Az extra védelem elérése érdekében
a gyárilag bejáratott öntöttvas edényekkel is ajánlott a következő néhány lépést elvégezni:
A serpenyőt meleg vízzel és mosószerrel alaposan mossuk el, majd töröljük szárazra. A külső és
belső részeknek ugyanannyi figyelmet szentelve (!) kenjük be némi olajjal, majd a sütőben vagy a
tűzhelyen hevítsük fel. Amikor az olaj már füstölni kezd, hagyjuk kihűlni, majd ismételjük meg még
néhányszor a folyamatot.
Serpenyőnket azzal ápoljuk a legjobban, ha használjuk! Az öntöttvas serpenyő ugyanis azon
kevés konyhai eszközök egyike, amelyik az idő múlásával csak egyre jobb, és jobb lesz.
Éppen ezért fontos, hogy folyamatosan edzésben tartsuk.