Leírás és Paraméterek
Fedezzük fel újra a mozsarat, ami konyhánk egyik kedvenc eszköze lehet !
A mozsarat sok ezer éve használja az emberiség magvak őrlésére, hántolására, fűszerkeverékek készítésére, növények pépesítésére, újabban gyógyszerek, pakolások készítésére. Ma már a legtöbb háziasszonynak a mozsár inkább lakásdísz, mintsem egy rendszeresen használt konyhai eszköz. Pedig legyen az bármilyen is, a mozsarat mostanság is sokféleképpen használhatjuk.
Mit tud a mozsár?
Törhetünk benne fűszernövényeket, melyeknek törés közben nem roncsoljuk a sejtfalát, így nem lesznek kesernyések a zúzástól, apróra őrölhetjük a diót, mandulát, mogyorót és pisztáciát. Kerülhet a mozsárba mák, fokhagyma, vagy épp cukor is, a fűszernövényekből és egyéb hozzávalókból pedig közvetlenül a mozsárban készíthetünk szószokat, krémeket, pácokat. A mozsarak szakértői szerint a masszív, tömör és nehéz anyagból készült mozsár a legmegfelelőbb, mely lehet kő, gránit vagy márvány.
Mérete: 9 cm átmérőjű, 4,5 cm magas a mozsár, 8,5 cm hosszú és 2,5 cm átmérőjű a törő.
Tisztítása: semleges folyékony mosogatószerrel mossa el! Kerülje a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát!