Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.
Kategóriák / Termékek
Gyors szállítás, maximum 2 munkanap
Gyors szállítás, maximum 2 munkanap
Valós, azonnal elérhető raktárkészlet
Valós, azonnal elérhető raktárkészlet
Telefonon is rendelhető, 06 30 680 0399
Telefonon is rendelhető, 06 30 680 0399
Faszenes Kürtőskalács sütő készlet (12951)
33.980 Ft
Menny.:db

Faszenes Kürtőskalács sütő készlet (12951)

33.980 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Beszállítás alatt
Várható szállítás: 2025. április 04.

Leírás:
  Faszenes Kürtőskalács sütő készlet
  1 db faszenes állvány
     -az állvány mérete: 35 cm x 29 cm x 30 cm
     -a faszén (belső) tárhely: 31 cm x 10 cm x 22 cm
  2 db sütőfa
     -a sütőfák mérete: 63 cm hosszú, átmérője: 5,5 cm  

Anyag:
  Hőálló festékkel ellátott vas, fa, fém

Cikkszám: 12951

Leírás és Paraméterek

A profi faszenes kürtőskalács készítővel gyerekjáték a sütemény sütés. Nem is kell más csak egy kis faszén, előre begyúrt tészta, némi jó hangulat és a család, vagy a barátok. A kürtőskalács készítő önmagában is masszívan megáll, mivel erős, vastagfalú fémből készült. Rakhatjuk a kerti asztalra, a terasz járólapjára is, de bárhová, ahol biztonsággal tudjuk sütni a kalácsokat.

Erdélyi kürtőskalács recept
Hozzávalók: 1 kg liszt, 1 egész tojás, 3 tojássárgája, 5 kanál porcukor, 10 dkg vaj, 3 dkg élesztő,
                     8 dl tej. A beszóráshoz, és a kenéshez: 15 dkg cukor, 15 dkg vaj, 10 dkg apróra
                     vágott dió
Elkészítés:
A tészta alapanyagaiból nagyon finom, a fánkénál keményebb tésztát dagasztunk,  konyharuhával letakarjuk, és 1 órán át kelesztjük meleg helyen. A sütőt ez idő alatt előkészítjük. A sütőfát bevajazzuk, az apróra vágott diót kristálycukorral összekeverjük. A már megkelt tésztából egy tenyérnyi adagot kiveszünk, és lisztezett deszkán ujjnyi széles csíkokat sodrunk. Kevés hézagot hagyva a sütőfára tekerjük körbe-körbe, ujjunkkal lelapítjuk, hogy a tészta mindenütt összeérjen, és eltakarja a fát.

A fahengerre tekert tésztát a faszenes kürtőskalács sütő parázstartója fölé helyezzük és állandó forgatás mellett az égő parázs felett lassan sütjük. Amikor kezd egyenletesen pirulni, olvasztott vajjal bekenjük, és szűrőn keresztül a porcukrot rászórjuk minden oldalára, mely a sütéstől barnára karamellizálódik és szép fényes lesz. Ha dióval szórjuk, akkor a tésztát sütés előtt kenjük be  tojásfehérjével, és így szórjuk rá a kristálycukorral összekevert diót. Ezt is lassan sütjük, közben
kenegetjük vajjal, míg megsül.

A kürtőskalács kb. 10-15 perc alatt sül meg, ezután óvatosan leszedjük a sütőfáról. Fogyasztásig felállítva,
letakarva tároljuk.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.