Leírás és Paraméterek
Wok: a kínai serpenyő titkai !
A wok– eredetileg huok vagy huo – a kínai és japán konyhákból szivárgott be Európába. Különlegessége, hogy alakja és anyaga miatt jóval magasabb hőmérsékleten lehet benne sütni, mint egy átlagos serpenyőben, és éppen emiatt az ételek szinte pillanatok alatt elkészíthetők benne. Az idő rövidsége miatt viszont az ételek ropogósak maradnak, illetve a bennük levő vitaminok és ásványi anyagok jó része is megmarad.
Nem muszáj mindenképpen keleti ételt készítenünk benne, sőt, ha szerzünk egy megfelelő méretű rácsot és egy bambuszpárolót, kiválóan alkalmas zöldségek párolására is. De elkészíthetőek benne a húsok akár minimális fűszerezéssel is, mivel gyorsasága miatt megtartja az ízeket.
A wok tökéletesen alkalmas arra, hogy összesüssünk benne dolgokat. Ne csak a távol-keleti ételekre gondoljunk: a magyar konyhában is alkalmazható ez az edény. (Például a brassóit, miután elkészült a krumpli és a hús is, meg lehet forgatni a wokban és úgy tehetjük rá a fűszereket. Így nagyszerű ízkavalkád varázsolható egy egyszerű ételből is.) Ez a speciális edény a tészta és a zöldségek összesütésére is alkalmas, bár ez esetben vagy rizstésztát, vagy előre megfőzött száraztésztát jobb használni
A kínai serpenyő tökéletes arra, hogy percek alatt ételt varázsoljunk az asztalra, csak egy kis merészség kell hozzá és egy adag kreativitás, ami szerencsére minden háziasszony fő ismérve!
Tulajdonságok:
- Kovácsolt alumínium
- 3 rétegű kő hatású márvány bevonat
- PFOA, ólom-és kadmiummentes
- Indukciós tűzhelyen is használható
- Sütőben is használható 220°C-ig
- Kellemes tapintású, szegecselt szilikon bevonatú nyél
- Mosogatógépben is tisztítható
- Ajándék filcbetét, amely tároláskor védi az edény belsejét