Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.
Kategóriák / Termékek
Gyors szállítás, maximum 2 munkanap
Gyors szállítás, maximum 2 munkanap
Valós, azonnal elérhető raktárkészlet
Valós, azonnal elérhető raktárkészlet
Telefonon is rendelhető, 06 30 680 0399
Telefonon is rendelhető, 06 30 680 0399
BBQ Smoker, Faszenes Grillező, Füstölő (13991)
35.980 Ft
33.980 Ft
Menny.:db

BBQ Smoker, Faszenes Grillező, Füstölő (13991)

35.980 Ft
33.980 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron, azonnal szállítható!
Várható szállítás: 2025. április 04.

Leírás:
   BBQ Smoker, Faszenes Grillező, Füstölő

Anyag:
     Fém lemez, vastagsága 0,5 mm

Szín:
    Fekete     

Cikkszám: 13991

Leírás és Paraméterek

A BBQ smoker sokoldalú felhasználásra készült. Az ételeket füstölni, és hagyományosan grillezni is lehet vele. A három grillrácsnak köszönhetően egyszerre több ételt is készíthetünk.Grillezhetünk zöldségeket, halat, különböző húsokat,füstölhetünk kolbászt, vagy akár sajtot is. A beépített hőmérő pontos adatot ad a smoker belső hőmérsékletéről. Ideális kerti sütögetések alkalmával, kültéri rendezvényeken, nyaraláson.

Anyaga: fém lemez, vastagsága 0,5 mm
Tartalma: 3 darabból álló test, 2 db faszén tartó, 3 db grillrács, 4 db láb, 3 db fogantyú, 1 db hőmérő, szükséges alkatrészek, szerszámok
Doboz mérete: 25,5x44x43,5 cm
Mérete: 40 cm átmérőjű, 80 cm magas, 53 cm széles fülekkel együtt
Bruttó súlya: 6,3 kg
Nettó súlya: 5,4 kg
Tisztítása: Semleges folyékony mosogatószerrel mossa el, öblítse le, és hagyja megszáradni!
Ne használjon karcosodást okozó szereket, eszközöket!
Szerelést igényel!

                                                                                      FÜSTÖLŐ- GRILLEZŐ HASZNÁLATI UTASÍTÁS

  • A füstölő - grillező kizárólag kültéri használatra lett kialakítva. TILOS beltéren, sátorban, autóban, lakókocsiban, hajón és egyéb zárt térben használni.
  • A füstölőt / grillezőt kizárólag egyenes talajon használja, távol gyúlékony anyagoktól!
  • Begyújtáshoz csak az erre a célra kapható gyújtófolyadékot használjon! Tilos benzint, gázolajat vagy egyéb, nem a füstölők/grillezők begyújtására gyártott folyadékot használni!
  • A használni kívánt faszenet, fát (egyebet) az előírt módon izzítsa fel!
  • Grillezéskor begyújtás után, hagyja a faszenet a gyújtófolyadékkal vörösen izzani legalább 30 percig! Csak ezután kezdje el a grillezést.
  • Biztonsági okokból tartson a begyújtott füstölő-grillező közelében egy vödör vizet vagy homokot!
  • Kizárólag jó minőségű, száraz tüzelőanyagot használjon!
  • Használat közben felforrósodik! Begyújtás után ne mozgassa!
  • Használat közben tartsa távol a gyerekeket és a kisállatokat!
  • Soha ne hagyja a grillezőt/füstölőt felügyelet nélkül!
  • Ne grillezzen nagy lángon, mielőtt grillezni kezd, várja meg amíg a szenet befedi egy vékony réteg hamu!
  • Zsíros ételekhez javasoljuk a grilltálca használatát.


Begyújtás:
Távolítsa el a fedőt(C), felső testet(B), rácsot(E), zsírfogót!
Győződjön meg róla, hogy a faszén rács(F) a faszén tartóban(D) helyezkedik el!
Nyissa ki a hamutálca ajtaját(H)!
Tegye a szenet vagy fát(fenyőt ne használjon) piramis alakban a faszén tartó közepébe!
Gyújtsa be a tüzet!
Hagyja égni a szenet/fát körülbelül 25 percig!
Egyenletesen terítse szét a szenet/fát, ha már befedte egy vékony réteg hamu!
Egyedi ízeket érhetünk el különféle ízesített faforgácsok használatával a következőképpen:
 -Használat előtt áztassa a faforgácsokat 10 percig vízben, majd szárítsa ki! Csomagolja kilyukasztott alufóliába, és helyezze a tűzre,
vagy szórja közvetlenül a forró faszénre!
Különleges ízeket érhet el, ha a  kedvenc borából, fűszereiből készített keveréket önt a víztartó tálba.
Almás ízesítés: lágy, ideális a vadhúshoz, halhoz, szárnyashoz.
Tölgyfa ízesítés: közepes, ideális a sertéshúshoz, szárnyashoz.
Hikori-fa ízesítés: erőteljes, ideális a sertéshús szeletekhez, bordához, sültekhez.

Füstölés további folyamatai:
Helyezze a zsírfogót biztonságosan a 3 tartó lábra az alsó testen!
Töltse meg ezt a tálat egy kis vízzel!
Helyezze a rácsot a csöpögtető tálcára!
Helyezze az ételt egy rétegben a rácsra, vagy akassza fel a felső rácsra kampók segítségével úgy, hogy hagyjon helyet közöttük!
Helyezze a felső testet az alsó testre, majd az ajtaját zárja be!
Helyezze a másik rácsot a tartó lábakra a grill tálca tetején, és biztosítsa a lábakat!
Helyezze a fedőt a füstölőre, és elkezdheti a füstölést!

Főzési tippek:
A füstölési folyamat alatt, ne emelje fel a fedőt, mert közben hő szabadul ki, mely növeli a főzési időt!                                                                                                             Főzés közben a fedőt oldalra emelje, mert felfelé emeléskor vákuum képződik, mely során levegő áramlik a füstölőbe, ezáltal az ételt belepi a hamu!
 

Tűz szabályozása:
Fontos a tüzet állandó, egyenletes, alacsony hőmérsékleten tartani. A füstölőben +70˙C-nak kell lennie.
Ha a hőmérséklet túl magas, helyezze a fedőt a füstölőre, és zárja be az ajtajtókat, vagy tehet a tűzre kevés nedves
faforgácsot!  
Ha a hőmérséklet alacsony, nyissa ki az ajtókat, melyek levegőt engednek be ezzel táplálva a tüzet!

Víz hozzáadása főzés alatt:
A felső test kiöntőnyílásán keresztül lassan öntsön vizet tölcsérrel vagy edénnyel!

Szén/fa hozzáadása főzés alatt:
Lassan távolítsa el a fedőt a füstölőről és óvatosan nyissa ki az alsó test ajtaját! Vigyázzon az ajtó forró, használjon kesztyűt!
A szén vagy fa berakásához használjon egy hosszú csipeszt, elkerülve a hamut és a szikrákat!
Zárja be a füstölő ajtaját és tegye rá a fedőt! A szén/fa újra begyullad.

Tűz eloltása:
Helyezze a fedőt a füstölőre!
Zárja el a levegő beáramló nyílásokat és ajtókat!
Fedje le a szenet homokkal!
Soha ne használjon vizet a tűz eloltásához!

Fenntartás:
Minden használat után oltsa el a tüzet és várja meg amíg a füstölő teljesen kihűl!                                                                                                                                     Seperje le a hamut a hamutálcára, és távolítsa el a füstölőből a fennmaradt, teljes mértékben kialudt maradványokat!
Óvatosan súrolja ki a sütőrácsot és a szénrácsot drót kefével, vagy egy összegyűrt alumínium fóliával, ezután törölje ki a füstölőt egy papírtörlővel!

Rozsdásodás elkerülése:
A rácsokat, a grill kosarat, a csepegtető tálcát, a szén tálcát és a készüléket kívül-belül mosószeres vízzel mossa el, majd alaposan öblítse le! Törölje szárazra a vizes részeket, ne hagyja, hogy maguktól száradjanak meg! A rozsdásodás elkerülése végett kenje be vékony réteg napraforgó olajjal a fedőt, a rácsot, a grill kosarat és a víztartó tálcát, majd pár perc után törölje le! Ne használjon olajat a szén rácson, a szén tálcán és a füstölő belsejében!

Rozsdásodás esetén:
A füstölő külsején a rozsdafoltokat tisztítsa meg grillkefével, és az érintett területeket magas hőmérsékletnek ellenálló festékkel kenje be!                                                  A füstölő belsején található rozsdafoltokat tisztítsa meg grillkefével, majd az érintett területeken növényi olajjal minimalizálja a rozsdásodást! Ezután óvatosan törölje szárazra! Soha ne használjon festéket a füstölő belsejében!

Figyelmeztetés !

Ne használjon éles eszközöket, vagy súroló szereket az általános tisztításhoz! 
Használat közben vigyázzon a fedő illetve ajtó kinyitásakor, mert a kiáramló meleg gőz és tűz megégetheti!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.