Leírás és Paraméterek
Tulajdonságok:
- Anyaga: rozsdamentes acél, műanyag
- Mosogatógépben is mosható
- Prémium minőségű cseh termék
Tudta, hogy 1 kg minőségi sajt 10 liter tejből készül?
A sajt valójában nem más, mint tej sűrített formában. Tartalmazza a tej összes értékes alkotórészét, csak koncentrált
formában, valamint hosszabb ideig eltartható a többi tejterméknél. A benne található víz mennyisége határozza meg
a sajt keménységét, a magasabb zsírtartalom pedig a sajt ízét „hozza ki”. Kevesen tudják, hogy a sajtokban a tejcukor
folyamatosan lebomlik az érés során, így minél tovább érlelt egy sajt, annál kevesebb tejcukrot tartalmaz.
Táplálkozás-élettani szempontból a sajtok nagyon jó fehérje- és kalciumforrások.
A sajtokat több szempont szerint lehet csoportosítani:
• Típus szerint: tehén-, juh-, kecskesajtok
• Keménység szerint: lágy, félkemény, kemény sajtok
• Zsírtartalom szerint: sovány, félzsíros, zsíros sajtok
• Érettsége szerint: friss (érés nélküli) és érlelt sajtok